La perm

Standardi

Kasvattajat

Pennut

Kuvagalleria
 

La perm

La perm rotu on saanut alkunsa vuonna 1982 Oregonista, USAsta löydetystä kiharakarvaisesta naaraspennusta. Kiharuuden aiheuttava geeni on dominoiva ja on ainoastaan tällä rodulla.

La perm on keskikokoinen, elegantti, lihaksikas ja atleettinen kissa jolla on pitkät jalat ja pitkä kaula. Korvat on keskikokoiset, silmät keskisuuret ja ilme on valpas. Rodusta on sekä lyhytkarvainen että puolipitkäkarvainen muunnos. Turkki ei ole silkkinen vaan tuntuu mohairilta ja turkin kuuluu näyttää pörheältä ja siinä on sekoituksena erilaisia kiharoita ja laineita. Lyhytkarvaiselle la permillä on aaltoileva turkki ja pulloharjamainen häntä. Puolipitkäkarvaisella muunnoksella turkki on aaltoileva tai kihara ja häntä puuhkamainen. Pitkä turkki vaatii hoitoa ja kampaamista ettei se takkuunnu. Kaikki värit on sallittuja.

Luonteeltaan la perm on seurallinen, älykäs, ystävällinen ja leikkisä ja niillä on rento ja vahva persoonallisuus.

La permejä on Suomessa muutama yksilö mutta kasvatusta ei vielä ole. Rotua kasvatetaan pienimuotoisesti muissa Pohjoismaissa, Tanskassa ja Venäjällä. La perm on hyväksytty TICAssa vuodesta 2003 ja CFA:ssa vuodesta 2008. Fifessä rodulla on alustava hyväksyntä vuodesta 2014.

             lp